2010. ápr 12.

Rendhagyó elméletek - 2. Elemzők mondták, nem én

írta: Zuiro
Rendhagyó elméletek - 2. Elemzők mondták, nem én

Elemzők mondták, nem én

    Mostanában hozzám is eljutnak a világ, de leginkább az ország hírei. Ez van, sajnos, még a magamfajta csendes remetéket sem kímélik. Információt információra halmoznak, s mindennap, minden órában, minden percben, nonstop sugároznak. Áradnak. No mindegy, nem is ez a lényeg most, hanem az elemzők. Igen, az elemzők! Amikor hallgatom a híreket, akkor mindig megüti fülemet az „elemző” szócska, de kik is ők valójában? Rájöttem, hogy nem ismerem őket, csak azt hallom mindig, hogy ők mindent leszögeznek, aláhúznak, megcáfolnak, üdvözölnek, megerősítenek, kiemelnek. Ám őket senki sem ismeri, csak a beavatottak. Egyszóval, igen fontos emberek.
   Ők azok a csendes háttérmunkások, akik titokban, sötét dolgozószobájuk mélyéből megmondják, hogy mi miért is van. Hosszú, nyálkás, tapogató és elemző csápjaik az élet minden területére elérnek, és jaj annak, aki nem tud idejében elmenekülni, mert garantáltan kielemzik - vagy leszögezik. Na de elég a sok felesleges locsogásból, ideje rátérnem a lényegre. A mindig pontos, lényegretörő, minden hazugságot szétfeszítő Igazságra. Sajnos, a magamfajta magányos oknyomozóknak is kell hébe-hóba elemezni az aktuális világfolyamatokat, globális machinációkat. Ez valahol elemi kötelességem is, mert nekem is lépést kell tartanom a titkos társaságok módszereivel. Ami egyáltalán nem könnyű, de nem is lehetetlen.  
   Szóval, kik is ezek az elemzők, akikről annyit hallunk, s mégsem ismerjük őket? Kik ezek a fránya infórágcsálók, értelmünket leszögezők, fennhéjazva alá(nk)húzók, az igazságot megcáfolók? Kik ezek a sötét lények, akik az árnyékból s a titkok mélységes bugyraiból ontják felénk nyálkás, masszaszerű megállapításaikat? Kik ezek, akik nap mint nap befolyásolnak minket gyűrűs, perisztaltikus csatornáikon keresztül? Hulljon hát le a lepel, kérem alássan. 
   Élt valaha egy ember, nem is olyan régen, aki isten fiának vallotta magát, ezért keresztre feszítették, majd miután mindenki elment a tett színhelyéről, ő gyorsan feltámadt, és visszaspurizott a mennyekbe. Sokan tudják mi történt, de még kevesebben, hogy valójában mi történt. E szerencsétlen fickót, aki mindenkinek csak jót akart, kíméletlenül leszögezték a keresztfára. Tanításait megcáfolták, majd miután végeztek vele, hatalmukat megerősítették, törvényeiket pedig ellentmondást nem tűrve aláhúzták. Az árulót a tanítványok közül kiemelték, majd bőségesen megjutalmazták. Legalábbis ez a felszíne az eseményeknek, de mi állt a háttérben? 
   Nos, Jézus – a leszögezett ifjú –, valójában nem azt a szerepet töltötte be, amit sokan hisznek és magyaráznak ma is. Jézus tulajdonképpen nem is ember volt, és nem is isten fia. Akkor mi? Krisztus valójában egy Üzenet volt emberi csomagolásban álcázva. Jézus igazából nem is élt, ő csupán egy rejtjelezett információ volt. Sokan tulajdonítanak neki csodás tetteket, amiket ő sosem hajtott végre. De honnan jött az Üzenet, és ki küldte kinek? S miért kellett elpusztítani őt? Az elemzők pusztították el Őt, mert nem tudták megfejteni. Igen, az Elemzők Klánja már akkor is létezett, és létezik mind a mai napig is.  
   Tehát a Klán csak egyike volt azoknak a szimpla „titkos” társaságoknak, melyek megpróbálták dekódolni az Üzenetet. Ma is ezt csinálják. Mindenegyes hírt, eseményt, történést kielemeznek, mert azt hiszik, hogy rábukkanhatnak valami nyomra az Üzenettel kapcsolatban. Szerencsétlenek még mindig hatalmat, csillogást és vagyont remélnek a Titoktól. Nem értik meg, hogy az Üzenetből kitörő erő minden mulandót, minden talmit eléget, ha megfejtik. Ezért… 
   Ezért az Üzenet tartalmát senki sem tudja, vagy csak nagyon kevesen. De mielőtt végkép elkeserednél, kedves Barátom, elárulom, hogy az Üzenet nincs elrejtve, és Te is megfejtheted, ha akarod. Hacsak, nem tartozol te is az elemzők népes családjába... Nincs eldugva, nem takarja évezredes homály, nem csak a kiváltságosok juthatnak hozzá, s nem is kell kiérdemelni. Nagyon-nagyon közel van hozzád… Mindig veled volt és veled van most is. Veled nevet, sír, fürdik, bukfencezik, alszik, szeretkezik, táncol, cáfol, elemez… S hogy miért? Talán már tudod is a választ… 
   Mert Te magad vagy az Üzenet.

Zuiro
2010-04-12

 

 

Szólj hozzá

nem én elemzők rendhagyó mondták elméletek: