2013. feb 22.

Meghívás közös csendmeditációra

írta: Zuiro
Meghívás közös csendmeditációra

Sziasztok!
Első alkalommal, kísérleti jelleggel közös csendmeditációra invitállak Benneteket. Még sosem csináltam ilyet, de most valami egészen spontán ötlettől vezérelve belevágok.
Arról lenne szó, hogy most vasárnap magyar idő szerint este 20-kor leülnénk együtt, közösen meditálni. Nem szeretem amúgy a meditálni szót, mert ezzel arra asszociálunk, hogy valamit tennünk kell. Pedig nem. Vagyis nem a hagyományos értelemben. Meditálni számomra azt jelenti, hogy (a) Jelen vagyok, és ehhez nem kell feltétlenül mesterséges szituációkat teremteni. A mindennapi élet tele van olyan lehetőségekkel, ahol gyakorolhatod a tudatos létezést, a jelenlétet. Gondolj csak a napi rutintevékenységeidre, amit akár behunyt szemmel is meg tudnál tenni.
Tehát miért ne tennéd a napi rutintevékenységeidet tudatossá? Úgyis automatikusan mennek, a legegyszerűbb ilyenkor gyakorolni. Nem kell elmenekülnöd egy barlangba vagy egy kolostorba ahhoz, hogy megvilágosodj. De mit is jelent ez az örökké puffogtatott 'megvilágosodott' szó? Ez a szent Grál, ami majd minden problémánkat megoldja? Ezt a szót sem szeretem használni, mert azt feltételezi, hogy valami grandiózus tettet kellene végrehajtanod, holott a megvilágosodás maga a (Tudatos) Létezés. Tudsz nem létezni? Tudsz nem lenni? Ha beleszakadsz, akkor sem tudod letagadni a létezés(ede)t. Eleve a tagadás egyúttal elismerést is jelent, ergo amit tagadsz: létezik. Bárhogy is van, mindig létezel. A megvili azt jelenti, hogy Te ezt tudatosan tudod, és ennyi. Iszonyúan Jelen vagy:) Amikor érzed, hogy tested minden sejtje táncol és zsibong, amikor érzed, hogy majd' szétcsattansz az örömtől. Ekkor vagy megvilágosodott tulajdonképpen. Csak mivel más elképzeléseid vannak a megvilágosodásról, ezért tovább keresel. A mesterek keresik magukat... szinte tragikomikus jelenet...:)
Szóval mindig adott az esély arra, hogy jelen légy. Most mégis szeretnék teremteni egy mesterséges helyzetet a közös gyakorlásra. Tehát még egyszer az időpont: 2013. február 24. este 8 órakor, magyar idő szerint. Be is írom én is a naptáramba, mert mostanában kihagy a memóriám...:) Itt is vannak gondok...:)
Körülbelül 1 órás lesz az egész, nem kell megijedni. Arra kérnélek, hogy ez idő alatt érd el, hogy senki se zavarjon. Jómagam is így teszek majd, leülök és se szó, se beszéd intenzív Jelenlétre váltok. Nem kell elképzelned engem, hogy itt ülök, nem kell csinálnod semmit, csak légy jelen. Összekapcsolódunk és együtt felerősítjük egymásban a Jelenlét frekvenciáját. Ez a fizikai távolságtól független folyamat. Később szeretném rendszeressé tenni ezeket az alkalmakat.
Ha úgy érzed szívesen csatlakoznál, várlak szeretettel.

Üdv,
Zuiro
Most




   

Szólj hozzá

közös Meghívás csendmeditációra